Egg i mikroen: 3 oppskrifter for å lykkes
Av Miriam Schjetlein
Sist oppdatert: 10. desember 2024 Fra
Visste du at det er mulig å lage eggerøre, speilegg og posjert egg i mikrobølgeovnen? Se hvordan her.
Det finnes en rekke smarte tips og triks for å oppnå det perfekt egg, men visste du at du kan steke og posjere egg i mikrobølgeovnen? Mikroen er kjent for sin gode evne til oppvarming av en rekke ulike matvarer. Mikroen finnes i stort sett alle hjem og blir brukt daglig av flere tusen Nordmenn.
Finn flere smarte tips og ideer til DIY-prosjekter her.
I denne artikkelen kan du lære deg hvordan du enkelt lager egg i mikroen på tre ulike måter: Eggerøre, speilegg og kanskje mest imponerende posjerte egg.
Se hvordan du steker bacon til mange på en gang i ovnen her.
Eggerøre i mikro
- Smør en skål med formfett eller smør.
- Knekk ønsket mengde egg i skålen og bland sammen.
- Stek egget på høy temperatur i 15 sekunder.
- Ta bollen ut av mikroen og rør rundt i det delvis stekte egget.
- Fortsett i 15 sekunder, rør igjen og varm til du har oppnådd ønsket konsistens.
Flere ideer: Oppskrift på dessert med bare én ingrediens
Speilegg i mikro
- Begynn med å varme en mikroovn-sikker tallerken på høy temperatur i to minutter.
- Bruk litt smør eller olje til å smøre tallerkenen. Knekk deretter et egg på toppen av det smeltede smøret.
- Stikk forsiktig et lite hull i plommen med en skarp kniv for å unngå at egget eksploderer under steking.
- Stek egget på høy temperatur i 45 sekunder. Hold et øye med egget og påse på at eggehviten stivner. Om den ikke gjør det fortsett stekingen i 15 sekunders intervaller frem til ønsket konsistens.
Posjert egg i mikro
- Fyll en bolle som rommer 3 dl med vann. Fyll ca halvveis slik at du unngår søl.
- Knekk ett egg forsiktig i vannet og plasser en tallerken over bollen.
- Sett på mikrobølgeovnen og ha egget inne i 60 sekunder. Sjekk så om egget er ferdig posjert. Eggehviten skal dekke hele eggeplommen når den er ferdig.
- Om egget ikke er ferdig posjert, fortsett i 10 til 15 sekunder om gangen til den oppnår perfekt konsistens.