Egg: Det eneste tipset du trenger for å skrelle kokte egg
Dette er et tips du kanskje ikke visste at du trengte, men som du aldri kommer til å angre på at du lærte deg. Dette er rett og slett et eggstremt genialt triks for å enkelt og kjapt skrelle mange, eller et hardkokt egg.
Vil du ha flere smarte tips? Vi har samlet alle våre lifehacks og triks her.
Hvordan skrelle kokte egg enklest mulig
1. Når eggene er ferdig kokt lar du alle eggene bli værende i kjelen.
2. Hell av det kokende vannet og avkjøl eggene i kaldt vann. La litt vann ligge igjen i kjelen.
3. Sett på lokket på kjelen og rist på kjelen med eggene til skallet slipper.
4. Nå tar det ikke lenge før du har ferdig skrelte egg i kjelen, så er det bare å servere.
Trikset fungerer til de fleste typer kokte egg, smilende som hardkokt, men husk å være litt ekstra forsiktig når du rister på kjelen om du skal bruke metoden for å fjerne skallet fra et smilende egg. Med bløtkokt egg anbefales ikke denne metoden.
Hva inneholder egg?
gg er ikke populære uten grunn. Egg inneholder riklig med jern, zink, vitamin B12, selen, jod, folat, vitamin A, vitamin B og vitamin D. Ikke nok med det, men egg har også et lavt fettinnhold og et lavt kaloriinnhold. Næringsinnhold per 100 gram i egg: Energi (kcal) 155, fett 11 g, karbohydrater 1,1 g protein 13 g.
Hvor lenge skal egg koke?:
For bløtkokte egg: 5-6 minutter
For smilende egg: 7-8 minutter
For hardkokte egg: 10 minutter
Les også: Egg i mikroen: 3 oppskrifter for å lykkes eller Speilegg: Hvordan steke mange egg samtidig i ovnen
Dette egg-trikset må alle kunne. Aldri har du skrelt egg så enkelt og kjapt. Ingen flere brente fingre, bare kokte egg skrell i en fei!