Chili sin carne: Oppskrift fra Trines Matbloggs nye bok «Trines beste ukemenyer»
Vi har fått oppskrift på Chili sin carne fra Trines matbloggs nyeste boks Trines beste ukemenyer! Perfekt middagstips til en kjøttfri middag!
Oppskrift på Chili sin carne fra Trine Sandberg (Trines Matblogg) sin nye bok «Trines beste ukemenyer»! Her får du oppskrift på en kjøttfri variant av populære Chili con carne!
– Chili sin carne er den vegetariske versjonen av chili con carne. I gryta har jeg puttet bønner, tomater, mais og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene, skriver Trine selv om oppskriften.
Hun avslører også at hun har lagt til hemmelig ingrediens i retten «litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele».
Trines matblogg deler sine favoritt middager og forteller hvordan hun selv planlegger ukemenyen!
Trines beste ukemenyer
Her finner du oppskrift på Trines Matblogg sin potetsuppe med purre, bacon og cheddar.
Oppskrift på Trines Chili sin carne
30 min
4
TIPS! Bønnene kan helt eller delvis byttes ut med kjøttdeig eller karbonadedeig.
Ingredienser
-
GRYTERETT
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TILBEHØR
-
-
-
-
Slik gjør du
Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det steke litt til. Vil du ha retten ekstra spicy, kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå og surre på svak varme et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsakbuljong, paprika, gulrot og soltørkede tomater. Rør godt sammen, og la det småkoke til gulrøttene er møre, etter cirka 20 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og litt mer av de andre krydderne om nødvendig. Rør også inn finhakket mørk sjokolade.
Ha hermetiske bønner og mais i et dørslag og skyll godt. Tilsett bønner og mais i gryta og la det stå og småkoke noen minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med limesaft.
Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og server sammen med ris og gjerne en rømmeklatt, lime og tortillachips.