Blås såpebobler i kulda – kreativ i minusgrader
Har du prøvd å blåse såpebobler når gradestokken viser -10 grader eller kaldere? Vi viser deg hva som skjer.
Synes du det er vanskelig å finne på ting å gjøre ute i kulda? Dette eksperimentet tar ikke lang tid – og resultatet kommer fort. Ha med såpebobler ut på tur – så vil dette ta fokuset bort fra at kulda biter i nesa når iskrystallene danner seg over boblene.
Sjekk ut vår DIY-side for masse inspirasjon og morsomme prosjekter.
Hvilken såpebobleblanding skal jeg bruke?
Du kan enten bruke ferdig såpebobleblanding fra butikken, eller du kan bruke oppskriften vår som du finner litt lenger ned. Men vi anbefaler å bruke et sugerør til å blåse boblene – heller enn ringen som vanligvis følger med ferdigblandingene.
Se også: Hvordan lage vakre islykter med blomster.
Her bør du legge såpeboblen
Se videoen over for hvordan du går fram.
Skal du få boblen til å fryse, ønsker du ikke at de flyr av gårde slik som med såpebobler du blåser om sommeren. Med et sugerør har du mer kontroll – og kan «legge» såpeboblen på snø eller et kaldt gjerde. Det er viktig at overflaten du legger boblen på er kald.
Trenger du et gratis strikkeprosjekt i kulda? Her er 10 gratis oppskrifter
Vi anbefaler å blåse såpeboblen et sted der sola treffer, for da vil lyset virkelig få fram de vakre iskrystallene. Hvor lang tid det tar før boblen fryser avhenger av hvor kaldt det er. Da vi prøvde i 17 kuldegrader, tok det under ett minutt før hele boblen var blitt til is.
Oppskrift på holdbare såpebobler
Du kan selvsagt lage såpebobler av bare oppvasksåpe og vann. Men om her skal det mye til å få boblene til å være særlig holdbare. Bruker du den «hemmelige» ingrediensen i oppskriften her, vil såpeboblene holde seg lenger. Du kan til og med sprette disse såpeboblene på en hanskekledd hånd. Her finner du oppskriften på sterke såpebobler.