Vi viser deg hvordan du kan steke bacon i ovnen. På kun 10 minutter har du perfekt sprøstekt bacon – uten søl.
Bacon i stekepanne kan være rotete og tidkrevende, men ved å steke bacon i ovnen unngår du både søl og lukten som blir hengende igjen. Når du steker baconet i stekeovnen får du et jevnt, sprøtt bacon på bare 10 minutter, og det beste av alt – du kan lage en stor porsjon på én gang uten å måtte hverken snu eller passe på underveis.
Vil du ha flere smarte tips, finner du alle våre artikler om temaet her.
Steg-for-steg: Hvordan steker du bacon i ovnen
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
- Legg baconskivene på et stekebrett kledd med bakepapir for enklere rengjøring.
- Stek baconet midt i ovnen i 10 minutter, eller til det er sprøtt.
- Tørk av overflødig fett med kjøkkenpapir før servering.
Se gjerne videoen under for oppskrift og nærmere fremgangsmåte på bacon i ovnen:
Du kan også steke speilegg i ovnen
Hvis du er lei av å måtte steke ett og ett speilegg i stekepannen, så kan du faktisk steke mange speilegg i ovnen. Det tar både mye kortere tid, og du kan gjøre det samtidig som du steker baconet i ovnen.
Les mer om hvordan du går frem her: Speilegg: Hvordan steke mange egg samtidig i ovnen
Ekstra tips:
For ekstra sprøtt bacon kan du bruke en metallrist over stekebrettet, slik at fettet drypper av under stekingen
Les her for flere tips om bacon.