Oppskrift på hjemmelaget iskaffe uten espresso
Slik lager du enkelt en nydelig, kremet iskaffe med pulverkaffe. Du trenger ingen kaffemaskin for å få til denne.
Når solen steker, er det fristende å bytte ut den vanlige kaffekoppen med en iskald iskaffe. Her får du oppskriften på en kremet iskaffe som er enkelt å lage hjemme. Her trenger du verken espressokanne eller andre kaffemaskiner for å få det til.
Vil du har flere smarte tips og oppskrifter finner du alt samlet her.
Denne oppskriften inneholder melk – men denne kan gjerne erstattes med havremelk, soyamelk eller den melkeerstatningen du foretrekker.
Ikke kast kaffegruten: Dette kan du bruke den til.
Hvordan lage iskaffe
Ingredienser:
- 150 gram isbiter til kaffekremen
- 1 ss pulverkaffe
- Sukker eller søtning etter smak
- Noen isbiter ekstra
- 1 dl melk (soyamelk, havremelk eller lignende fungerer også)
Ha isbiter og pulvekaffe i en blender eller annen mixmaster som kan knuse is. Kjør på full styrke til det begynner å danne seg et skum.
Ha i søtning og forsett å piske til du har ønsket konsistens. Se gjerne videoen over for å se hvor tykk kaffekremen skal være.
Se hvordan du også kan servere kaffekremen som dessert her.
Ha isbiter i et glass, og ha over et par spiseskjeer av kaffekremen. Fyll på med melk, og topp det hele med nok en skje kaffekrem. Serveres gjerne med sugerør.