Juletre av kremost: Oppskrift på smakfull rett til juletapasen

Et kreativt juletre laget av hakket persille og kremost, dekorert med granateplekjerner og mandelflak, toppet med en gulrotstjerne. Treet er plassert på en treplate omgitt av runde kjeks og har en mørkegrønn juletre-bakgrunn.
Dette spiselige juletreet av persille og kremost er både lekkert og smakfullt – en unik og sunnere juleforrett som imponerer gjestene! En perfekt kombinasjon av friskhet og kremet tekstur. (Foto: Kreative Ideer/ Aurora Lange)

Overrask gjestene dine med et spiselig juletre laget av kremost! Denne festlige retten er perfekt til julens selskaper.

Når Anette Christoffersen fra Julens Verden dekker julebordet, er det aldri kjedelig! Den populære Instagram-kontoen er kjent for å kombinere kreativitet og smak, og dette juletreet laget av ost er intet unntak. Med sin enkle fremgangsmåte og dekorative uttrykk er dette det perfekte midtpunktet for enhver julefrokost, julelunsj, julemiddag, juletapas eller forrett. Julens Verden inspirerer med sine vakre bilder og geniale tips som gjør det lett å skape ekte julestemning på kjøkkenet.

Vil du ha mer inspirasjon til julen, så er det bare å lese her.

Tips til juletapasen: Oppskrift på enkelt og smakfullt juletre av kremost og persille

Oppskriften kommer under.

@julens.verden

Klar for smak av høst og førjulstid?🍂🌟 Jeg har laget en lys brownie inspirert av de deilige smakene fra kanelboller! Denne kaken med ostekrem på toppen er ikke bare en smaksopplevelse men en minneverdig godbit som mine kollegaer fortsatt snakker om etter flere måneder 😋✨ Denne kaken her må du bare prøve!🤩 Kake 🎄160g usaltet smør, romtemperert 🎄165g brunt sukker 🎄100g sukker 🎄1 stort egg 🎄1 gul plomme 🎄1 ts vaniljeekstrakt 🎄210g hvetemel 🎄1 ts kanel Kanelblanding 🎄70g brunt sukker 🎄2 ss kanel 🎄50g usaltet smør, smeltet Kremostblanding 🎄60g smør, romtemperert 🎄110g kremost 🎄1 ts vaniljeekstrakt 🎄250g melis Sett ovnen på 170 grader varmluft. Kle en 20×20 kakeform med bakepapir. Ha smør, sukker og brunt sukker sammen i en bolle og visp sammen. Tilsett egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt og visp igjen. Tilsett så mel og kanel og bland alt godt sammen. Ha røren i formen med bakepapir og sett til side. Bland sammen kanelblandingen og fordel blandingen på toppen av kaken. Bruk gjerne en gaffel og rør litt i blandingen slik at det kommer litt blanding ned i kaken. Stek kaken i 20-30 min, her er det viktig at kaken har blitt fast og sprø på toppen Avkjøl kaken. Bland sammen smør, kremost og vaniljeekstrakt med en visp. Tilsett så melis med en sil og visp igjen. Tilsett kremostblandingen over den avkjølte kaken og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Om du lar kaken stå lenger i kjøleskapet, la gjerne kaken stå 1 time i romtemperatur før du serverer. #kanelbollekake #hjemmebakt #bakemagi #kakekos #kanelboller #førjulstid #julekos #kakeglede

♬ Christmas Magic – AShamaluevMusic

Dette trenger du:

  • En myk ost (som kremost eller chèvre)
  • Finhakket ruccola
  • Granateplekjerner
  • En gulrot til dekorasjon

Slik gjør du det:

  1. Form den myke osten til en kjegle som ligner et juletre. Bruk gjerne plastfolie for å forme den jevnt.
  2. Dekk treet med et jevnt lag ruccola for å skape et “grangrønt” utseende.
  3. Pynt treet med granateplekjerner som små, røde “julekuler”.
  4. Skjær en stjerne ut av gulrot og plasser den på toppen av treet.

Sett juletreet på et fat og server med kjeks eller brødskiver. Det er en lettvint og dekorativ rett som både smaker og ser fantastisk ut.

Vil du ha mer fra Julens Verden: Oppskrift på saftige tykklefser