Egg i mikroen: 3 oppskrifter for å lykkes

Slik koker du egg i mikroen. Se videoen lenger ned for tre supre tips. (Foto: Mille Linderman)

Visste du at det er mulig å lage eggerøre, speilegg og posjert egg i mikrobølgeovnen? Se hvordan her.

Det finnes en rekke smarte tips og triks for å oppnå det perfekt egg, men visste du at du kan steke og posjere egg i mikrobølgeovnen? Mikroen er kjent for sin gode evne til oppvarming av en rekke ulike matvarer. Mikroen finnes i stort sett alle hjem og blir brukt daglig av flere tusen Nordmenn.

Finn flere smarte tips og ideer til DIY-prosjekter her.

I denne artikkelen kan du lære deg hvordan du enkelt lager egg i mikroen på tre ulike måter: Eggerøre, speilegg og kanskje mest imponerende posjerte egg.

Se hvordan du steker bacon til mange på en gang i ovnen her.

Eggerøre i mikro

  1. Smør en skål med formfett eller smør.
  2. Knekk ønsket mengde egg i skålen og bland sammen.
  3. Stek egget på høy temperatur i 15 sekunder.
  4. Ta bollen ut av mikroen og rør rundt i det delvis stekte egget.
  5. Fortsett i 15 sekunder, rør igjen og varm til du har oppnådd ønsket konsistens.

    Flere ideer: Oppskrift på dessert med bare én ingrediens

    Speilegg i mikro

    Stikk hull i plommen med en skarp kniv.
    1. Begynn med å varme en mikroovn-sikker tallerken på høy temperatur i to minutter.
    2. Bruk litt smør eller olje til å smøre tallerkenen. Knekk deretter et egg på toppen av det smeltede smøret.
    3. Stikk forsiktig et lite hull i plommen med en skarp kniv for å unngå at egget eksploderer under steking.
    4. Stek egget på høy temperatur i 45 sekunder. Hold et øye med egget og påse på at eggehviten stivner. Om den ikke gjør det fortsett stekingen i 15 sekunders intervaller frem til ønsket konsistens.

    Posjert egg i mikro

    Ha egget forsiktig i en skål med vann.
    1. Fyll en bolle som rommer 3 dl med vann. Fyll ca halvveis slik at du unngår søl.
    2. Knekk ett egg forsiktig i vannet og plasser en tallerken over bollen.
    3. Sett på mikrobølgeovnen og ha egget inne i 60 sekunder. Sjekk så om egget er ferdig posjert. Eggehviten skal dekke hele eggeplommen når den er ferdig.
    4. Om egget ikke er ferdig posjert, fortsett i 10 til 15 sekunder om gangen til den oppnår perfekt konsistens.

    Redaksjonens  anbefalinger

    authorImage

    Reise

    med Marie
    De billigste flyturene, de beste restaurantene og hotellene - og praktiske tips for turen.
    Se mer
    authorImage

    Aktiv

    med Cecilie
    Få inspirasjon, tips og trender fra trening, friluft og helse.
    Se mer
    authorImage

    Bolig

    med Herman
    Alt du må vite om hus og hage - de beste redskapene og praktiske tips til jobben du skal gjøre.
    Se mer