Egg i mikroen: 3 oppskrifter for å lykkes

Slik koker du egg i mikroen. Se videoen lenger ned for tre supre tips. (Foto: Mille Linderman)

Visste du at det er mulig å lage eggerøre, speilegg og posjert egg i mikrobølgeovnen? Se hvordan her.

Det finnes en rekke smarte tips og triks for å oppnå det perfekt egg, men visste du at du kan steke og posjere egg i mikrobølgeovnen? Mikroen er kjent for sin gode evne til oppvarming av en rekke ulike matvarer. Mikroen finnes i stort sett alle hjem og blir brukt daglig av flere tusen Nordmenn.

Finn flere smarte tips og ideer til DIY-prosjekter her.

I denne artikkelen kan du lære deg hvordan du enkelt lager egg i mikroen på tre ulike måter: Eggerøre, speilegg og kanskje mest imponerende posjerte egg.

Se hvordan du steker bacon til mange på en gang i ovnen her.

Eggerøre i mikro

  1. Smør en skål med formfett eller smør.
  2. Knekk ønsket mengde egg i skålen og bland sammen.
  3. Stek egget på høy temperatur i 15 sekunder.
  4. Ta bollen ut av mikroen og rør rundt i det delvis stekte egget.
  5. Fortsett i 15 sekunder, rør igjen og varm til du har oppnådd ønsket konsistens.

    Flere ideer: Oppskrift på dessert med bare én ingrediens

    Speilegg i mikro

    Stikk hull i plommen med en skarp kniv.
    1. Begynn med å varme en mikroovn-sikker tallerken på høy temperatur i to minutter.
    2. Bruk litt smør eller olje til å smøre tallerkenen. Knekk deretter et egg på toppen av det smeltede smøret.
    3. Stikk forsiktig et lite hull i plommen med en skarp kniv for å unngå at egget eksploderer under steking.
    4. Stek egget på høy temperatur i 45 sekunder. Hold et øye med egget og påse på at eggehviten stivner. Om den ikke gjør det fortsett stekingen i 15 sekunders intervaller frem til ønsket konsistens.

    Posjert egg i mikro

    Ha egget forsiktig i en skål med vann.
    1. Fyll en bolle som rommer 3 dl med vann. Fyll ca halvveis slik at du unngår søl.
    2. Knekk ett egg forsiktig i vannet og plasser en tallerken over bollen.
    3. Sett på mikrobølgeovnen og ha egget inne i 60 sekunder. Sjekk så om egget er ferdig posjert. Eggehviten skal dekke hele eggeplommen når den er ferdig.
    4. Om egget ikke er ferdig posjert, fortsett i 10 til 15 sekunder om gangen til den oppnår perfekt konsistens.