På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Hvordan få sprø svor på ribba: 3 smarte triks du bør kunne

Ribbe svor sprø hvordan triks tips hacks
Hvordan får man svoren sprø? Her er 3 smarte triks! (Foto: Gorm Kallestad / NTB)

Er du sprø etter svor? Da bør du kunne disse 3 triksene!

Over halvparten av oss nordmenn elsker ribbe til jul. Den er et ufravikelig innslag på juleaften for mange av oss, men samtidig en rett som kan gi selv den mest erfarne hobbykokken hodebry. Mange vil nok påstå at det er svoren som er selve lakmustesten som avgjør hvorvidt ribba er vellykket eller ei, og ribba kan være så saftig den bare vil: Uten den herlige sprø svoren blir det fort murring og misnøye til langt ut på nyåret.

Derfor har vi samlet 3 triks du kanskje ikke kjenner til, som er greit å ha i bakhodet om det er du som har fått det ærefulle oppdraget i år.

Er du en pinnekjøtt-type? Sjekk ut disse 4 geniale pinnekjøtt-triksene!

Ribbe svor sprø hvordan triks tips hacks
Slik dekkes mange norske bord på juleaften.

1. Svordan få den til å poppe: Natron

Dette høres kanskje rart ut, men natron kan være hemmeligheten bak sprø svor. Bland en liten mengde natron med salt og gni dette inn i svoren dagen før steking. Natron er også kjent som natriumbikarbonat, og reagerer med fett og varme og bidrar til å bryte ned fettlagene i svoren. Samtidig hjelper saltet med å trekke ut fuktighet, noe som også er avgjørende for et sprøtt resultat. Bare husk å tørke svoren godt med kjøkkenpapir før ribba går i ovnen.

2. Ingen sure miner: Bruk eddik

Om svoren nekter å poppe, kan du bruke et triks som mange profesjonelle sverger til: En liten sprut eddik på svoren før siste stekeomgang. Eddiken bidrar til å bryte ned fettlaget og fremskynder den knasende effekten.

Julegavetips: Disse støpejernsgrytene er kraftig nedsatt i pris nå

3. Hæv some føn: Bruk en hårføner

Dette høres kanskje ut som noe som burde holde seg på badet, men en hårføner kan være redningen når du skal få svoren sprø. Før ribba går i ovnen, bruk hårtørkeren på høy varme for å blåse bort all overflødig fuktighet fra svoren. Dette gir svoren den tørre overflaten som er essensiell for at den skal poppe. Bare pass på å ikke varme kjøttet for mye – fokuser kun på svoren.

Les mer på våre temasider: