På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Enkel 17. mai dessert i glass – flagg-gelé

Super enkel dessert til 17. mai. Med norsk flagg laget av gele, panna cotta.
17. mai dessert i norges farger. (Foto: Helle Ørbeck)

Helle Ørbeck har lagd oppskrift på en nydelig og enkel dessert til 17. mai. Denne desserten i glass er veldig enkel, men krever litt tålmodighet.

Helle er en kreativ sjel som imponerer med alle hennes matideer på sosiale medier. Hun har laget en skikkelig 17. mai-dessert, som vi får dele med dere. Desserten består av fem lag: to lag med jordbærgelé, to lag med panna cotta, og ett lag med blåbærgelé. Her er fremgangsmåten til Helle:

Ingredienser

For å lage denne desserten trenger du:

  • Jordbærgelé
  • Blåbærgelé
  • Ingredienser til panna cotta (se nedenfor)

Panna Cotta Ingredienser
(doble mengden for fire porsjoner):

  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 1/3 ts vaniljesukker
  • 1 plate gelatin

Trenger du andre 17. mai ideer? Her deler vi alt fra pynt til 17. mai mat og desserter.

Forslag til Tidsplan

  • Morgen dag 1: Lag første lag jordbærgelé.
  • Middagstid dag 1: Lag panna cotta og hell over jordbærgeléen.
  • Kveld dag 1 eller morgen dag 2: Lag blåbærgelé og hell over panna cotta-laget.
  • Morgen eller formiddag dag 2: Lag neste lag med panna cotta.
  • Middagstid eller kveld dag 2: Avslutt med jordbærgelé.

    Har du dårlig tid?

    Har du knapt med tid kan du kutte ned på tidsbruken ved bruk av sitronfromasj fra pose i stedet for panna cotta, men da vil det ikke bli like hvitt som med panna cotta. Gele tar 1-2 timer for å stivne i kjøleskapet – men med tynne lag i glass går det fortere enn om du lager til større porsjoner.

    Slik Lager du 17. mai Gelé

    1. Lag Jordbærgelé:
      • Bland én pakke jordbærgelé med 4-4,5 dl vann for å få en litt stivere konsistens.
      • Hell 1/2 til 3/4 dl jordbærgelé i hvert glass og la det stivne i kjøleskapet.
    2. Lag Panna Cotta:
      • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
      • Kok opp melk, fløte og sukker til sukkeret er smeltet.
      • Ta kjelen av varmen, tilsett vaniljesukker og smelt gelatinplaten i blandingen.
      • La panna cottaen avkjøles før du heller den over det stivnede jordbærlaget. Bruk ca. 1/3 dl per glass.
    3. Lag Blåbærgelé:
      • Bland én pakke blåbærgelé med 4-4,5 dl vann.
      • Når panna cottaen har stivnet, hell ca. 1/3 dl blåbærgelé over panna cotta-laget og la det stivne.
    4. Lag et nytt lag med Panna Cotta:
      • Gjenta prosessen med panna cotta, og hell det neste laget med ca. 1/3 dl over den stivnede blåbærgeléen.
    5. Avslutt med Jordbærgelé:
      • Hell 1/2 dl jordbærgelé over det stivnede panna cotta-laget for å fullføre desserten.

    Tips for Perfekte Lag

    • Avkjøl alle lag før de helles i glasset for å unngå at de blander seg.
    • Hell neste lag mens glassene står i kjøleskapet for helt rette lag.
    • Bruk overskuddsjordbærgelé ved å smelte den forsiktig om igjen til siste laget.
    • Bruk kaldt vannbad for raskere avkjøling, slik at du kan lage flere lag på en dag.

    Helles 17. mai gelé er ikke bare en fryd for øyet, men også for ganen. Vi anbefaler alle å ta en titt på Helles profil, for denne dama er helt rå på oppskrifter! Ha en nydelig 17. mai!

    Les mer på våre temasider: