Vet du egentlig forskjellen på Champagne, Crèmant, Cava og Prosecco?

Champagne kommer fra regionen Champagne i Frankrike. Den karakteristiske smaken kommer av det kjølige klimaet og det særegne jordsmonnet. Champagne lages kun på druene Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunier.

Crémant kommer også fra Frankrike, men fra andre områder enn regionen Champagne.

Cava produseres i Spania og lages hovedsakelig på spanske druer. Det er i gjæringsprosessen de karakteristiske boblene blir til.
Champagne, Crémant og Cava produseres etter den klassiske metoden, en omfattende gjæringsprosess som gir vinen de små, perlende boblene som varer lenge i munnen.

Prosecco er italiensk og produseres etter charmat-metoden. Dette gir vinen kraftigere bobler som gjør at det “smeller” litt mer i munnen,men boblene har kortere varighet.

Perlende eller eksplosive bobler, er selvfølgelig  en smaksak. Men nå du vet litt mer om hva du skal se etter neste gang du vil nyte et glass vin med bobler!

Del gjerne videre med en venn som som er like grønn som deg selv når dere skal bestille drikke! 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!