10 strikkedingser jeg ikke klarer meg uten

Miriam Schjetlein er skribent og videoproudsent for Kreative Ideer, og er lidenskapelig opptatt av strikking. På instagram: mirrevirre_strikker

Eller… det går an å strikke uten, men så utrolig mye morsommere det er å strikke med dette strikketilbehøret.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Akkurat som jeg føler jeg må ha en velfylt verktøykasse i boden til alt av store og små prosjekter, må også strikkekurven ha noen essensielle verktøy på plass. Selvsagt finnes det mye unyttig strikkestasj, men tingene i listen under er det jeg bruker hele tiden. Mye av det kjedelige med strikking (som å nøste opp hesper og strikke snorer) går som en lek med de riktige verktøyene. Se lenger ned på siden for mine beste tips.

Alle produktene under finner du til en god pris ved å følge lenkene under til ritohobby.no , knittingroom.no, cchobby.no eller strikkia.no Handler du etter å ha fulgt lenkene får Kreative Ideer en prosentandel av salget.

1. Strikkepinnesett

Hvor ofte har jeg ikke stått i garnbutikken med alt garnet til et nytt prosjekt, og lurt på: «Hmm, har jeg riktig størrelse på pinnene hjemme?». Så ender jeg opp med å kjøpe den tiende rundpinnen på 4.5. Etter at jeg fikk med pinnesett, har berget av strikkepinner sluttet å vokse. På rundpinnesettene kan også senene mellom pinnene byttes ut, og dermed kan rundpinnen kjapt justeres i ulike lengder. Fikser du magic loop kan du strikke alle prosjekter med bare dette ene settet. Hvis du foretrekker strømpepinnene finnes det ypperlige sett for det og.

Jeg fikk pinnesettet mitt i gave fra kjæresten. Jeg skal love deg at dette er den gaven fra ham jeg bruker mest, og blir mest fortvilet over er borte de gangene jeg har rotet settet bort. Pinnesettene kan kjøpes her, og koster fra 210 kroner.

2 og 3. Garnvinde (hespetre) og nøstemaskin

Jeg har brukt opp samboeren og ungene når det kommer til garnhesper. Det er grenser for for mange ganger de gidder å sitte med armene ut med hespene rundt mens jeg nøster opp. Så har jeg prøvd selv: Ha hespene rundt beina, over stoler, rundt halsen… Funker ikke optimalt, og er ganske så kjedelig. Etter at jeg fikk den uslåelige duoen garnvinde og nøstemaskin i hus, er det blitt gøy å nøste opp. Du har hespene rundt garnvinden (eller hespetreet som det også heter) og surrer garnet opp med en sveiv på nøstemaskinen. Nå er det nesten sånn at jeg og ungene krangler om hvem som skal få nøste opp.

Du får kjøpt garnvinden den her.

Nøstemaskinen koster fra 320 kr, og du får kjøpt dem der.

Se hvordan du bruker en garnvinde og en nøstemaskin sammen her:

4. Strikkemølle/ strikkelise

Du som har måttet strikket en skikkelig lang iCord-snor (en strikket snor som, er strikket som en tube) til luer, buksesnor eller lignende kjenner deg nok igjen: Det tar tid og det er ikke spesielt gøy. Særlig når du egentlig tenkte at hele strikkeprosjektet endelig var ferdig, også må du gjøre dette. Med en strikkemølle lager snoren seg selv.

Strikkemølle kan kjøpes her.

5. Garnboller/ garnskål

I blant lurer jeg på om jeg har brukt mer tid på å få fra hverandre nøster som har surret seg sammen, enn jeg har brukt på å strikke genseren. Hvert nøste får nå plass i hver sin garnbolle som holder dem på plass når man strikker. Bollene er dessuten kjempefine å la stå fremme. Du kan kjøpe garnskålene her.

6. Maskemarkører

Dette er for meg forbruksvare, som jeg alltid passer på å ha et godt lager av. Jeg merker ikke bare av hvor runden starter og stopper, eller hvor jeg skal felle eller øke i overganger. Jeg slipper å telle over alle maskene så ofte, fordi jeg merker av for et visst antall masker (for eksempel for hver 50. maske). Jeg bruker ulike farger til de forskjellige avmerkingene for å skille hva som er hva.

Maskemarkører kan kjøpes her.

7. Maskeholdere

Det er så kjedelig når maskene som er satt på vent i prosjektet sklir av pinnen de er på støtt og stadig. Men med maskeholdere som ser ut som store sikkerhetsnåler, holdes de på plass. Dessuten frigir dette pinner til resten av prosjektet, så du slipper å ha flere pinner i samme størrelse.

 Maskeholdere kan kjøpes her.

8. Målebånd

Et målebånd blant strikkeutstyret er jo faktisk ganske opplagt, og en nødvendighet i de fleste strikkeprosjekter. Jeg foretrekker målebåndene som trekkes inn på en snelle, rullemålebånd, så det blir mindre rot og krøll. Det gjør heller ikke noe at målebåndet er fint å se på som disse søte måle-dyrene. Jeg har alle fire, så jeg alltid har ett tilgjengelig. Men jeg må gjemme dem for ungene, for ellers får jeg dem aldri igjen.

Her kan du kjøpe målebånd.

9. Prosjektpose – oppbevaring til strikketøyet

Hvert strikkeprosjekt får sin pose. Det holder orden, samtidig som det er enkelt å bare ta med seg en av posene når jeg tenker å strikke utenfor huset. Enten enkle handlenett eller dedikerte prosjektbager med dedikert plass til pinner og utstyr.

Kjøp oppbevaring til strikketøyet her.

10. Klassikeren: Garnkurven

Hjemme har jeg disse flotte filtkurvene til oppbevaring av garnet mitt. De er så fine at samboeren synes det er helt fint at de står fremme i stua.

Se et stort utvalg kurver til å ha garn i her.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!