Slik lagger du hjemmelaget Frappé – smakfull gresk iskaffe!
Foto: Fru Timian
Grekerne er helt rå på å lage frappé!
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Jeg kan fremdeles huske smaken av min første frappe på en fancy liten restaurant på den greske øya Chios en gang i det forrige århundre! Ha ha!
Jeg må si at jeg ble lettere sjokkert da jeg flere år senere fant ut hvordan de lager sin berømte frappé, eller iskaffe, på norsk! De tar rett og slett og blander ut pulverkaffe og sukker med kaldt vann. Pisker det opp, blander i mer kaldt vann, isbiter og dæsj melk.
Foto: Fru Timian
Finner du Nescafé Original – det er det glasset med rødt lokk på – bruker du det. Det er varianten grekerne bruker. Jeg har funnet den på Europris. Ryktene sier at de også skal ha den på Meny. Du kan også bruke vanlig Nescafé Gull.
Foto: Fru Timian
Har du en liten drinkmikser eller sånn liten melkeskummer, er det perfekt å bruke når du lager frappé.
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften her!
POPULÆRE EMNER