Slik lager du kanelboller på en halvtime!
Foto: YouTube
Myke, store kanelboller med masse digg kanelfyll er ikke å forakte. Hjemmelagde er min suverene favoritt, men det finnes løsninger for dager hvor tiden er en mangelvare. Fortsatt snakker vi om kanelboller som kommer fra din egen ovn.
En ting må vi imidlertid presisere:
Denne type deig er ikke så lett å få tak i her i Norge, og jeg har ikke sett noe lignende siden jeg fant en ferdig pizzadeig på boks en gang for noen år siden.
Damen i videoen fyller bollene med følgende:
1,25 dl brunt sukker
1 teskje kanel
2 spiseskjeer smeltet smør
Dette fordeler hun over en rull med crescent roll dough, som gir åtte kanelboller.
Når bollene er ferdigstekt, er det tid for glasuren. Igjen kan det være greit å minne om at selv om denne deigen ikke er spesielt lett-tilgjengelig, er det ingenting i veien for å bruke glasuren til dine egne kanelboller eller hva du måtte ønske å gi et deilig glasur-bad!
2 spiseskjeer romtemperert smør
2 spiseskjeer romtemperert kremost
Saften av en halv sitron
0,5 teskje vaniljeekstrakt
1,25 dl melis.