Slik lager du opp ned-plommekake

Foto: Fru Timian

Bruk høstens plommer i en saftig kake

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

Etter en skikkelig plommeslang hos naboen – som jeg ble invitert til, altså – ble det opp ned-plommepai her i huset.

Jeg spurte medlemmene i Fru Timians bakegruppe på Facebook – du finner gruppen her om du har lyst til å melde deg inn – om gode tips til hva jeg skulle lage, og da var opp ned kake ett av forslagene.

Plommene gir kaken er vakker farge. Foto: Fru Timian 

Så da ble det det! God ble den også, så her er det bare å bake i vei, folkens.

Server gjerne kaken med pisket krem. Foto: Fru Timian 

Det er en veldig enkel og takknemlig kake å bake, og det er perfekt å bruke de norske plommene nå når de er i sesong, i den. Du kan også bruke eple- eller pærebåter i den.

Foto: Fru Timian 
Foto: Fru Timian 

Vet du at hele kaken blir spist opp på en gang, er det veldig fint å plassere all kremen midt på kaken, som jeg gjør her, og så hakke opp nøttene og drysse på toppen.

Du kan også servere både krem og nøtter i en skål ved siden av.

Kos deg!

Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!

Populære emner:   DIY-mat   Fru Timian   Bake  Kaker  Høst

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!