Slik lager du opp ned-plommekake
Bruk høstens plommer i en saftig kake
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Etter en skikkelig plommeslang hos naboen – som jeg ble invitert til, altså – ble det opp ned-plommepai her i huset.
Jeg spurte medlemmene i Fru Timians bakegruppe på Facebook – du finner gruppen her om du har lyst til å melde deg inn – om gode tips til hva jeg skulle lage, og da var opp ned kake ett av forslagene.
Så da ble det det! God ble den også, så her er det bare å bake i vei, folkens.
Det er en veldig enkel og takknemlig kake å bake, og det er perfekt å bruke de norske plommene nå når de er i sesong, i den. Du kan også bruke eple- eller pærebåter i den.
Vet du at hele kaken blir spist opp på en gang, er det veldig fint å plassere all kremen midt på kaken, som jeg gjør her, og så hakke opp nøttene og drysse på toppen.
Du kan også servere både krem og nøtter i en skål ved siden av.
Kos deg!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!
Populære emner: DIY-mat Fru Timian Bake Kaker Høst