Slik lager du hjemmelaget kebab
Foto: Fru Timian
Perfekt sommermat for hele familien
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Jeg elsker en saftig kebab med massevis av gode smaker! Og med kebab mener jeg da godt kjøtt trædd på et spyd og stekt eller grillet. Nam! For det er nettop det kebab betyr – trædd på spyd.
Foto: Fru Timian
Er det grillsesong og varmt ute, er det perfekt å grille kebabene. Men en stekepanne eller grillpanne går også særdeles bra. Disse er stekt i grillpanne inne på kjøkkenet!
Foto: Fru Timian
Et lurt tips er å legge spydene i fryseren i 15 minutter før du steker eller griller dem, så holder de fasongen bedre.
Foto: Fru Timian
Du kan lage kebab med terninger av kjøtt, du kan presse kjøtt og skjære av skav – som de gjør i kebabsjapper – eller du kan bruke kjøttdeig, som jeg gjør her. Og når vi bruker kjøttdeig, er det lurt å arbeide ganske mye med deigen sånn at den blir ganske fast i konsistensen. Når vi lager hamburger ønsker vi å arbeide minst mulig med kjøttet, for å få et luftig resultat. Sånn er det altså ikke med kebabene. Men, de skal bli skikkelig saftig, altså! Og det blir disse!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften her!
POPULÆRE EMNER