Tabbene vi gjør når vi oppbevarer mat – og hvordan det EGENTLIG skal gjøres!
Foto: YouTube
La oss snakke om matvett. Hvem liker vel ikke spare noen kroner her og der? En måte å spare litt på er ved å bruke maten vi handler inn og ikke bli nødt til å kaste ødelagt mat for så kjøpe nøyaktig samme vare dagen etter. Det er jo fort det som skjer, for enkelte matvarer blir dårlige etter kort tid, og når du hadde tenkt å bruke dem må du jaggu ut og kjøpe nytt. Men det kan hende du kan forlenge livet til maten ved å vite litt mer om hvordan du best mulig behandler og oppbevarer de ulike matvarene.
Bær, for eksempel. Hvor ofte har jeg ikke kjøpt inn blåbær og bringebær for å sende med i matpakkene, men når jeg tenkte bruke dem har de alt fått et dryss av mugg over seg. Fryktelig irriterende og bortkastet! Det viser seg altså at jeg har en del å ta igjen når det gjelder matvett, for jeg har behandlet disse stakkars bærene mine helt galt. For å nevne noe.
Hva med avokado, er du sikker på hvordan du tar best mulig vare på dem? For ikke snakke om urter?