Vi har løsningen når karamellkokingen går skeis! (Bedre enn karameller er det og…)
Illustrasjonsbilde: Bigstockphoto
Vi påstår slettes ikke at det er enkelt å koke karameller. For det er det ikke. Kokes massen for lenge, får du knekk. Blir den for bløt, ja, da er det egentlig ikke så mye annet å gjøre enn å finne frem en skje og hive innpå.
Men i vår Facebook-gruppe, Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips, har vi funnet råd. Beate har nemlig en lur måte å bruke den “ubrukelige” karamellmassen. Her er hva hun skriver:
“Om du er like grønn som meg på å koke fløtekarameller, fortvil ikke om de blir bløte, smelt sjokolade, ha i former ha i den bløte massen, ha over sjokolade, sett i fryseren, og vips så har du deilige sjokolader med karamellfyll.”
Foto: Beate Klokseth / Privat
Det er vel lov å kalle dette hell i uhell? Sjokolade og karamell i skjønn forening – det kan neppe bli bedre.
Om sjokoladen som dekker den deilige karamellen, skriver Beate at hun smeltet 300 gram sjokolade og deretter tilsatte 15 gram nøytral olje. En tommelfingerregel er 5 gram olje per 100 gram olje.
Foto: Beate Klokseth / Privat
“Kvalmende godt”, er dommen fra Beate. Vi tror henne så gjerne.
PS! Om du vil forsøke deg på en enkel karamell-oppskrift, kan du forsøke denne oppskriften. Siden den lages i mikro, slipper du å skrubbe knekk fra kjelene dine.