For en glede: Verdens enkleste karamellsaus lager du slik!
Foto: YouTube
Dette må være den enkleste “karamellsausen” du kan lage? Når jeg bruker anførselstegn her, er det fordi det egentlig ikke er snakk om ekte karamell her. Det smaker imidlertid som karamell, og da er vi fornøyde.
Denne boksen fylt av deilig guffe kalles “dulce de leche” og stammer fra Sør-Amerika, og på mange måter kan dette minne litt om vårt HaPå eller prim. Det er nemlig innafor å bruke denne karamellen på brødskiva, men du kan jo også forsøke å bruke den på havregrøten din. Eller som saus på isen din. (Og jepp, du kan spise rett fra boksen. Vi skal ikke sladre.)
Du trenger ikke noe mer enn en boks kondensert melk, men pass på at du velger den søte varianten!
La den småkoke alt fra to til fire timer, avhengig av hvor tykk og mørk du vil ha den. Jeg har sett at flere steder anbefaler rundt tre-fire timer.
Vær for øvrig forsiktig med den varme boksen!