Jakt: Hvordan tilberede fuglen
Finn Hansen, kokk og matskribent i Norges jeger- og fiskeforbund, viser deg hvordan du lager en nydelig rett av den nyskutte fuglen. Denne skogsgryten kan tilberedes utendørs, og oppskriften kan brukes både med rype, due og annen skogsfugl.
Dette trenger du:
- 1 nyskutt fugl
- Rømme
- Viltbuljong
- Sjalottløk
- Skogsopp
- Tyttebær
- Bacon
- Smør
- Salt og pepper
Trinn 1: Flå fuglen
Flå fuglen, og skjær av brystfiletene.
Trinn 2: Stek fileter, sjalottløk og bacon
Brun filetene i stekepannen. Ta dem til side og la dem hvile litt. I mellomtiden lar du sjalottløk og finhakket bacon surre i pannen i noen minutter.
Trinn 3: Fersk sopp og viltbuljong
Skjær opp skogsoppen., og ha dette i pannen sammen med sjalottløk og bacon. Legg filetene tilbake i pannen, og tilsett litt viltbuljong.
Trinn 4: Rømme og tyttebær
Tilsett litt rømme i pannen. Bland forsiktig sammen, og la surre litt. Tilsett tyttebær.
Trinn 5: Smak!
Ikke glem det viktigste; nemlig å smake. Bon appétit!
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!