Hvordan tilberede stek i ovnen
Fremgangsmåten gjelder for oksestek, svinestek, reinsdyrstek og alle andre type steker.
Dette trenger du:
- Stek
- Salt og pepper
- Margarin
- Gulrot, selleri og løk
- Vann
- Steketermometer
Trinn 1: Sterketermometer
Bruk sterketermometer. Da har du full kontroll på steken og får et godt og saftig resultat.
Fremgångsmåten er lik for alle typer steker.
Trinn 2: Forbered steken
Gni steken inn med salt og pepper og brun den inn på god varme.
Grovkutt gulrot, selleri og løk og legg det sammen med steken i formen.
Stikk steketermometeret midt i den mest kjøttfulle delen av steken.
Trinn 3: Steking
Stek på 125 grader i ca. 2 timer. Ta ut steken og pakk det i folie.
La kjøttet hvile i et kvarter før du skjærer av tynne skiver (ca. 0,5 cm).
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!