Hvordan tilberede kalkun
Kalkun til julemiddag? Her får du nyttige tips til hvordan du kan tilberede den.
Dette trenger du:
- Kalkun
- Smør
- Salt og pepper
- Kjøttdeig (400 g)
- Medisterfars (400g)
- Purreløk (1/2 stk)
- Løk (1 stk)
- Hakket aprikos (10 stk)
- Hakkede nøtter (5 ss)
- Persille (5 ss)
Trinn 1: Bind opp kalkunen med hyssing
Trinn 2: Smør inn og krydre med salt og pepper
Trinn 3: Tilsett vann
Trinn 4: Sett i ovnen
Sett i ovnen og stek på 150 grader i ca 3 timer. en halvtime per kilo kalkun.
Trinn 5: Stuffing
Bland kjøttdeig, medisterfarse, purreløk, løk, hakket aprikos, nøtter. Krydre godt med pepper, salt og hakket persille.
Trinn 6: Stek stuffingen sammen med kalkunen
Ca 1 time steketid.
Trinn 7: Del opp kalkunen
Trinn 8: Del opp stuffingen og legg den på fattet sammen med kalkunen
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!