Hvordan tilberede kalkun

Kalkun til julemiddag? Her får du nyttige tips til hvordan du kan tilberede den.

Dette trenger du:

  • Kalkun
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Kjøttdeig (400 g)
  • Medisterfars (400g)
  • Purreløk (1/2 stk)
  • Løk (1 stk)
  • Hakket aprikos (10 stk)
  • Hakkede nøtter (5 ss)
  • Persille (5 ss)

Trinn 1: Bind opp kalkunen med hyssing

Trinn 2: Smør inn og krydre med salt og pepper

Trinn 3: Tilsett vann

Trinn 4: Sett i ovnen
Sett i ovnen og stek på 150 grader i ca 3 timer. en halvtime per kilo kalkun.

Trinn 5: Stuffing
Bland kjøttdeig, medisterfarse, purreløk, løk, hakket aprikos, nøtter. Krydre godt med pepper, salt og hakket persille.

Trinn 6: Stek stuffingen sammen med kalkunen
Ca 1 time steketid.

Trinn 7: Del opp kalkunen

Trinn 8: Del opp stuffingen og legg den på fattet sammen med kalkunen

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!