Hvordan tilberede blåskjell
Blåskjell er raskt å tilberede og smaker utrolig godt.
Dette trenger du:
- Blåskjell
- Brød
- Aioli
- Hvitvin
- Løk
- Hvitløk
- Smør
Trinn 1: Sjekk blåskjellene
Ha skjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som er skadet. Børst hvis de er skitne. De som er åpne må kastes hvis ikke de lukkes når du knakker på dem. Ta også bort "skjegget".
Trinn 2: Putt i en kjele
Ha hakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i timian og blåskjell. Tilsett hvitvin.
Trinn 3: Damp skjellene i 5 min
Ha på lokk og rist kjelen av og til slik skjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping må kastes.
Trinn 4: Server med godt brød og aioli
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!