Hvordan marinere kjøtt
Her ser du hvilke ingredienser du kan bruke i en marinade, hva som passer best til forskjellige kjøttyper og hvordan du marinerer.
Fakta: Fakta
Marinader er ofte tilsatt syre, som igjen bryter ned bindevevet i kjøttet og gjør at kjøttet mørnes til et perfekt resultat. En basismarinade består ofte av tre hovedingredienser: syre, fett og smak.
Trinn 1: Valg av syre
Du kan velge mellom eddik, vin, sitronsaft eller yoghurt.
Trinn 2: Fettet er som regel en form for olje
Trinn 3: Smaken
Smaken kan være forskjellige krydderurter: Chili, hvitløk, ingefær, soyasaus, honning osv
Tips: Tips til marinade til forskjellige kjøtt
Trinn 4: Tilsett marinaden
Ha marinaden og kjøttet i en plastpose. Marinaden trekker ca 1 cm inn i kjøttet per døgn.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!