Hvordan lage soyamarinert ørret
The Flying Culinary Circus gir deg oppskriften på en nydelig tapasrett: soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt.
Dette trenger du:
- Ørretfilet (320 g)
- Soyasaus (2 dl)
- Avokado (1 stykk)
- Hvitløk (1 fedd)
- Crème fraîche (1 ss)
- Olivenolje (2 ss)
- Lime (2 stk)
- Salt
- Yoghurt naturell (0,5 dl)
- Sitron
- Frisk koriander
- Baguetter
- Olivenolje
Trinn 1: Tilberedelse av ørret
Skjær ørret ca. 5×10 cm, legg dem i soyasausen i minimum 1 time, helst natten over.
Ta fisken opp av soyasausen, tørk den godt og stek den med olje raskt på begge sider slik at den bare akkurat forandrer farge.
Skjær ørreten i fine skiver med en skarp kniv.
Trinn 2: Baguett
Legg baguetten på frys et par timer, da blir den lettere å skjære i tynne skiver.
Trinn 3: Superkjapp guacamole
Mos avokadokjøtt med gaffel. Bland inn finhakket hvitløk, crème fraîche og olivenolje. Smak til med salt og saft av lime.
Trinn 4: Korianderyoghurt
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland yoghurt med koriander og smak til med saft av sitron.
Skjær baguettene i tynne skiver og legg dem på ett steikebrett.
Drypp over olivenolje og stek dem sprø og gylne i stekeovn på 180-200 grader i ca 8-10 minutter.
Legg litt avokadomos på baguetteskivene, en skive ørret over og litt korianderyoghurt på toppen.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!