Hvordan lage ostesufflé
I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage ostesufflé.
Dette trenger du:
- 4 ss smør
- 6 ss hvetemel
- 4 1/2 dl helmelk
- 1 ts salt
- 1/2 ts muskatnøtt
- 450 g vellagret ost
- 7 egg
- 1 ss smør/olje
Trinn 1: Hvit saus
Smelt smør, tilsett hvetemel, og spe med melk. Pass på å røre godt, og la sausen få et oppkok før du tilsetter salt og lar sausen småkoke noen minutter. Tilsett muskatnøtt.
Trinn 2: Raspet ost
Rør osten inn i sausen og trekk kasserollen til side så sausen får avkjølt seg litt. Tilsett eggeplommer.
Trinn 3: Stivpisk eggehvitene
Stivpisk eggehvitene og tilsett dem i kjelen. Dette helles over i en smurt suffléform, og stekes deretter i forvarmet ovn ved 180° i 50 minutter. Server med en god salat og ferskt brød.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!