Hvordan lage nigiri-sushi
Deilig matrett av risballer og sjømat.
Dette trenger du:
- Laks (150 gram)
- Kamskjell (8 stykk)
- Kveite (150 gram)
- Torsk (150 gram)
- Ris (8 dl)
- Wasabi
- Soyasaus
- Ingefær
Trinn 1: Skjær opp fisk og kamskjell
Skjær fisken opp i tynne skiver. Skjær kamskjellene først i et tynt snitt og så helt gjennom.
Trinn 2: Form risballer
Ha lett fuktede hender, ta litt ris og legg i hånden. Klem forsiktig og gi dem riskornform.
Trinn 3: Ha på wasabi og klem sammen ris og skiver
Stryk på bittelitt wasabi på fiske- og kamskjellskivene og klem fisken oppå risballene.
Trinn 4: Servering
Serverer bitene sammen med soyasaus, ingefær og wasabi.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!