Hvordan lage New York ostekake
I denne videoen gir vi deg oppskriften på en lekker ostekake oppkalt etter den amerikanske storbyen.
Dette trenger du:
- 180 g Digestive kjeks
- 50 g smør
- 600 g kremost naturell
- 300 g kremost/cottage cheese
- 150 g crème fraîche
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss hvetemel
- 2 ss sitronsaft
- 3 egg
- 300 g kesam/crème fraîche
- Revet skall fra 2 sitroner
Trinn 1: Kakebunn
Miks digestive kjeks og smør godt sammen. Ha dette over i en bakeform. La bunnen forsteke på 180°C i ca 7 min.
Trinn 2: Fyll
Ha kremost, kesam/cottage cheese og crème fraîche i en bolle. Rør dette forsiktig sammen. Bland sukker, vaniljesukker og hvetemel, og ha blandingen i ostemassen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Tilsett så egg, ett om gangen.
Trinn 3: Steking og avkjøling
Hell massen over kjeksbunnen. Fordél massen jevnt og stek kaken på 200°C i 10 minutter. Deretter settes temperaturen ned til 110°C i 25 min. Slå deretter av stekeovnen, og la kaken avkjøle seg i ovnen i ca 2 timer. Deretter setter du kaken i kjøleskapet til neste dag.
Trinn 4: Pynt
Sett kaken på fat, og pynt den med med en blanding av crème fraîche og kesam, og litt sitronskall.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!