Hvordan lage kjøttkaker fra bunnen
Kjøttkaker er norsk tradisjonsmat. Godt – og enkelt å lage.
Dette trenger du:
- 400 g kjøttdeig
- ¼ tspepper
- 1 ½ ts salt
- 2 ss potetmel
- ¼ ts malt ingefær
- 1 ½ dl vann eller melk
- 2 ss margarin eller olje til steking
- Tilbehør: Brun saus, grønnsaker, tyttebær
Trinn 1: Blandsammen ingrediensene
Tilsett kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og væske. Bland sammen i en foodprosessor.
Trinn 2: Form kjøttkakene
Dypp skjeen i kaldt vann og form kjøttkakene i hånda.
Trinn 3: Stek kjøttkakene
Stek i ca 2 min på hver side.
Trinn 4: Legg over i kokende kraft eller buljong
La de trekke i ca 10 minutter.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!