Hvordan lage kjøttkaker fra bunnen

Kjøttkaker er norsk tradisjonsmat. Godt – og enkelt å lage.

Dette trenger du:

  • 400 g kjøttdeig
  • ¼ tspepper
  • 1 ½ ts salt
  • 2 ss potetmel
  • ¼ ts malt ingefær
  • 1 ½ dl vann eller melk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • Tilbehør: Brun saus, grønnsaker, tyttebær
Trinn 1: Blandsammen ingrediensene
Tilsett kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og væske. Bland sammen i en foodprosessor.
Trinn 2: Form kjøttkakene
Dypp skjeen i kaldt vann og form kjøttkakene i hånda.
Trinn 3: Stek kjøttkakene
Stek i ca 2 min på hver side.
Trinn 4: Legg over i kokende kraft eller buljong
La de trekke i ca 10 minutter.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!