Hvordan lage grove rundstykker

I denne videoen lærer vi deg å lage grove rundstykker.

Dette trenger du:

  • 6 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl olje
  • 4 dl sammalt hvete grov
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 9 dl hvetemel
  • Melk til pensling

Trinn 1: Bland ingrediensene
Varm opp melken til 37,5°C og ha den i en bolle. Smuldre inn gjæren, og tilsett salt og olje. Visp dette sammen, og tilsett sammalt mel og havregryn. Tilsett mesteparten av hvetemelet, men spar litt. Elt deigen godt og reguler med hvetemel.

Trinn 2: La deigen heve
Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse.

Trinn 3: Trill rundstykker
Ha deigen på et melet bakebord. Del den i to, trill til pølser, og del pølsene i mindre emner. Trill til rundstykker. La etterheve til dobbel størrelse.

Trinn 4: Stek rundstykkene
Pensle rundstykkene med melk. Stekes rundstykkene, og avkjøl på rist.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!