Hvordan lage deilige dampede blåskjell

Menykokken viser hvordan du lager gode, dampede blåskjell.

Dette trenger du:

  • Olje
  • Blåskjell
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 hakket løk
  • 2 bokser tomater
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper

Trinn 1: Sorter ut knuste og døde skjell
Ta bort knuste skjell. Sjekk om de som er åpne lever ved å kakke på skjellet for å se om de lukker seg. Hvis de gjør det lever de og kan brukes, hvis ikke må du kaste de.

Trinn 2: Skrubb skjellene

Trinn 3: Resten av ingrediensene
Ha olje i kjelen, 3 fedd hvitløk og en hel hakket løk. Rør rundt og la det brune seg litt før du har opp i resten: 2 bokser tomater, 3 dl fløte, salt og pepper.

Trinn 4: Ha i blåskjellene
Sett på lokket og la det dampes i 5-7 minutter.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!