Hvordan lage deilige dampede blåskjell
Menykokken viser hvordan du lager gode, dampede blåskjell.
Dette trenger du:
- Olje
- Blåskjell
- 3 fedd hvitløk
- 1 hakket løk
- 2 bokser tomater
- 3 dl fløte
- Salt og pepper
Trinn 1: Sorter ut knuste og døde skjell
Ta bort knuste skjell. Sjekk om de som er åpne lever ved å kakke på skjellet for å se om de lukker seg. Hvis de gjør det lever de og kan brukes, hvis ikke må du kaste de.
Trinn 2: Skrubb skjellene
Trinn 3: Resten av ingrediensene
Ha olje i kjelen, 3 fedd hvitløk og en hel hakket løk. Rør rundt og la det brune seg litt før du har opp i resten: 2 bokser tomater, 3 dl fløte, salt og pepper.
Trinn 4: Ha i blåskjellene
Sett på lokket og la det dampes i 5-7 minutter.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!