Hvordan lage berlinerkranser
I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage berlinerkranser.
Dette trenger du:
- 1 hardkokt eggeplomme
- 1 rå eggeplomme
- 60 g sukker
- 125 g smør
- Ca 175 g hvetemel
- 1 eggehvite
- 1 dl perlesukker
Trinn 1: Eggedosis
Ta ut plommen fra et hardkokt egg og ha dette i en bolle. Ha også i plommen fra et rått egg. Mos dette med en gaffel. Tilsett sukker og miks til eggedosis.
Trinn 2: Smør og hvetemel
Dryss hvetemel over det romtempererte smøret. Smuldre dette med en gaffel, og ha deigen over i eggedosisen. Rør sammen med en slikkepott.
Trinn 3: La deigen hvile
Sett deigen bort og la den hvile i noen timer, eller over natten.
Trinn 4: Trill pølser
Sett på ovnen. Trill fingertykke pølser av deigen.
Trinn 5: Forming og steking
Lag små sløyfer. Dypp de i eggehvite og perlesukker, og legg de på bakebrett. Stek berlinerkransene i ca 10 min.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!