Hun stabler pasta i en form. Resultatet? SLIK har du aldri spist denne klassikeren før. NAM!
Se video lenger ned!
Lite er så godt som den italienske klassikeren spaghetti bolognese. Rundt omkring i de fleste norske hjem finnes det er slags variant av den retten og den slår an hos de fleste, både store og små. Men hva med å gjøre den litt mer spennende?
Vi fant denne versjonen og fant ut at dette er noe vi MÅ prøve, har du sett noe så… grisete innbydende før? En slags bolognesepai – det kan jo ikke slå feil! Lag kjøttsausen slik du selv foretrekker den og gjør deretter som i videoen og du har en garantert suksess! (Se under videoen for å se mengde og grader i norsk variasjon!)
Dette må du gjøre:
Sett på ovnen på 200 grader til senere.
Cirka 460 gram (ukokt) med pasta som sett i videoen – kok de gjerne noen minutter kortere enn anvist på pakken. Rens i kaldt vann og ha i en spiseskje med olivenolje. Sett dette til side mens du lager kjøttsaus.
Når det er gjort blander du 2.6 desiliter revet parmesanost inn i pastaen.
Sett pastaen stående (som sett i videoen) i en rundt form med cirka 22/23 centimeter i diameter. De skal stå tett sammen.
Spre deretter kjøttsausen oppå. Pass på å dytte så mye du klarer av kjøttsausen ned i hullene på pastaen. Sett så formen inn i den forvarmede ovnen og la stå inne i 15 minutter.
Ha cirka 2.4 desiliter revet mozzarellaost (den kan også være i strimler) oppå paien og sett den inn i ovnen igjen i 10/15 minutter, til osten er gyllen.
La den stå i noen minutter for å sette seg før du kutter i den på samme måte du ville gjort med en pai.
Deretter: nyt!
NYHET: Mer inspirasjon som dette får du på vår nye Facebook-gruppe “Vi som elsker kreative matoppskrifter”.