Honningkake med olivenolje og balsamico
Annonsørinnhold: Kreative Idéer i samarbeid med Olivenlunden1830.
La oss avlive en mye med en gang: Olivenolje KAN faktisk brukes i kaker. Det gir nemlig et svært saftig resultat.
Mange tror olivenolje ikke egner seg i kaker, fordi det skal sette en uheldig smak. Det er for så vidt sant, om man bruker dårlig olivenolje. Bruker man derimot en god kvalitets-olivenolje, kan oljen fint erstatte smøret, og gjøre kaken ekstra saftig og god.
Denne honningkaken er rask og enkel å lage, og vil garantert imponere. Balsamicomarinerte skiver av mango og appelsin passer ypperlig til.
(Følger du lenkene under, finner du produktene fra Olivenlunden1830 som er brukt i oppskriften)
Du trenger:
• 200 gram brunt sukker
• 2,5 dl hverdagsolje
• 200 gram blomsterhonning
• 1,5 dl rødvin
• 1/2 dl vellagret balsamicoeddik fra Modena
• 2 ts fersk ingefær
• 300 gram hvetemel
• 2 ts bakepulver
• 1/2 ts natron
• 1/2 ts salt
• 1 ts kanel
• 1 ts kardemomme
• 1 ts malt ingefær
• 3 store egg
Varm ovnen til 175 grader, og smør en hullform eller en brødform godt med olivenlolje.
Bland sammen mel, bakepulver, natron, salt og det tørre krydderet.
Pisk sammen eggene. Tilsett sukker, hverdagsolje, blomsterhonning, rødvin, balsamico og fersk raspet ingefær. Bland godt sammen.
Tilsett den tørre blandingen og rør godt igjen. Ha deigen i kakeformen og stek i ovnen i ca. 45-50 minutter.
La kaken avkjøles i formen i ca. 20 minutter før du tar den ut av formen. La kaken avkjøles ferdig. Dander med de marinerte appelsin- og mangoskivene. (Oppskriften følger under)
Marinerte appelsin- og mangoskiver
• 1 moden mango
• 2 økologiske appelsiner
• 2 ss mangobalsamico
• 2 ss intens olivenolje
Skrell mangoen og del den i skiver eller terninger. Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Bland appelsin- og mangoskivene med mangobalsamico og olivenolje.
Dekk skålen med plastikkfolie å la det stå å marinere i minst 24 timer et kjølig sted.