Gi fiskegratengen en helt ny farge og massevis av god smak!
Og, ikke minst, dette gjør fiskegratengen den enda sunnere! Slik lager du fiskegrateng med laks og spinat.
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Nå sprekker jeg snart, slo husets 13-åring fast etter å ha forsynt seg raust av middagen to ganger. Mor kunne dermed konstantere at kombinasjonen laks og spinat slo godt an også i en fiskegrateng.
Se også: En skikkelig saftig og god kake: Squashkake med kremostglasur
De siste årene har vi spist mer spinat hjemme hos oss enn vi har gjort alle de foregående årene til sammen. Alle fire elsker det, og spinatsmaken passer så godt til utrolig mye forskjellig mat.
Den aller største spinatfavoritten hos husets eldste tenåring, er denne spinatpaien med fetaost!
Som base har jeg brukt denne fiskegratengoppskriften, som allerede ligger her på bloggen, men erstattet ertene med ganske mye spinat, og så bruker jeg bare laks. Du kan selvfølgelig også bruke andre fiskeslag dersom du heller vil det. Jeg gjorde noen små andre endringer også, som var en ren tilpasning til hva jeg hadde i kjøleskapet.
Du kan bruke fersk eller frossen spinat, veldig godt blir det samme hva. Og den passer perfekt i smaken sammen med laksen!
Jeg bruker frossen spinat i denne oppskriften. Den trenger du ikke å tine før bruk. Bare ha den rett i den tykke hvite sausen – se lengre ned i oppskriften.
Kos deg med en herlig middag!
God middag!
Besøk Fru Timian for å se hele oppskriften her!
POPULÆRE EMNER