Fingermat til festen: Marinert laks med eggemousse
Annonsørinnhold: Kreative Idéer i samarbeid med Olivenlunden1830.
En vri på det tradisjonelle, blir herlige kanapeer til selskapet. Bruk en god sitronolje og balsamico i marinaden så blir dette skikkelig godt!
Bytt ut gravlaksen med marinert, rå laks og eggerøren med eggemousse og server på bruschettina. Husk bare å bruke olje og balsamico med god kvalitet, så kommer gjestene til å smatte fornøyd.
Du trenger:
Til marinert laks:
- 130 gram laksefilet
- 1ss gul sitronolje
- Havsalt (Vi har brukt havsalt fra Camargue)
- Nykvernet sort pepper (Vi har brukt sort pepper fra Timut)
- ½ ss sitronbalsamico
Ellers:
- 8 bruschettina med hvitløk & basilikum
- Pestato medsoltørkede tomater
- 2 hardkokte eggeplommer
- 3 ss gul sitronolje
- 2 ts sennep med honning
- Havsalt (Vi har brukt havsalt fra Camargue)
- Nykvernet sort pepper (Vi har brukt sort pepper fra Timut)
- Dill til pynt
Kutt laks i tynne skiver. Bland sitronolje, sitronbalsamico og havsalt og ha marinaden over laksen. Smak til med nykvernet pepper.
Mos eggeplommene med en gaffel, og rør inn sitronolje, sennep, salt og pepper.
Smør pestatoen på bruschettina. Ha deretter på en skive laks, så 1 ts egggemousse og avslutt med enda en skive laks. Pynt med dill og smak til med havsalt.