Finn frem skje og joggebukse: Sjokoladelasagne er din nye favorittdessert!
Foto: YouTube
Da er det bare å ikle seg joggebuksa og finne frem en skje, for sjokoladelasagne er real kosemat.
Lasagne er en klassiker på norske middagsbord, og dette er dessertvarianten av retten. Denne sjokoladelasagnen skal ikke stekes, og den kan spises rett fra formen. Nam!
Dette trenger du:
36 Oreo-kjeks
6 spiseskjeer smeltet smør
1 pakke kremost
4 spiseskjeer sukker
2 spiseskjeer kald melk
5 desiliter kremfløte
2 poser sjokoladepuddingpulver + den mengden melk du trenger
2,35 desiliter sjokoladebiter (små biter)
Dette gjør du:
1. Smør en kakeform med smør, sett formen til side.
2. Ha Oreo-kjeksene i en pose og knus dem med en kjevle. Tilsett det smeltede smøret i posen og bland. Her kan du også bruke maskin, om du har det tilgjengelig.
3. Blandingen av kjeks og smør fordeler du så i formen, og sett den i kjøleskapet i fem minutter.
4. Bland kremosten med 2 spiseskjeer melk og sukker i en skål. Visp kremfløten og ha halvparten (2,25 dl) over det første laget i formen. La formen deretter stå i kjøleskapet i 5 minutter.
5. Finn frem en ny bolle. Lag sjokoladepuddingen som anvist på pakken. Se om du får du tak i sjokoladepuddingpulver som ikke trenger koking. Finner du ikke det kan du koke opp puddingblandingen og avkjøle den før du heller denne blandingen over kremostlaget. Deretter setter du formen i kjøleskapet igjen i 5-10 minutter slik at puddingen stivner.
6. Så fort puddingen har stivnet har du resten av kremen over.
7. Topp så din lekre sjokoladelasagne med sjokoladebiter og la herligheten stå i kjøleskapet i 3-4 timer.
8. Finn frem skje og spis!