Disse 6 kakene gir garantert 17.mai-stemning!
Foto: Fru Timian
17. mai er dagen for de herlige festkakene! Saftige, friske, smakfulle og lekre!
Fru Timian gir deg her et forslag til 6 ulike kaker – og desserter – som du enkelt og greit kan lage for å sette en herlig stemning på nasjonaldagen.
Nr 1.
Saftig bløtkake med krem og bær
Den norske bløtkaken er selve symbolet på en festdag. Et høyt og luftig sukkerbrød – som du garantert får når du følger denne oppskriften – massevis av pisket krem og gode bær!
Lager du vaniljekrem selv og legger mellom sukkerbrødlagene, blir kaken ekstra god!
Foto: Fru Timian
Nr 2.
Ja, vi elsker iskaker og 17. mai! Jeg bruker søt, kondensert melk i selve kremen til denne kaken, noe som gir en herlig luftig tekstur til den ferdige kaken. Husk å ta iskaken ut av fryseren minst 30 minutter før servering!
Foto: Fru Timian
Nr 3.
Det er ikke alle kaker som har sin egen fanklubb, men det har Kvæfjordkaken, eller verdens beste, som den også blir kalt. Denne kaken bruker å være en stor favoritt hos både små og store! Oppskriften er enkel å følge.
Foto: Fru Timian
Nr 4.
Pavlova er et fast innslag på 17. mai hos veldig mange! Hva med å lage små porsjonskaker i år? Ser ikke disse skikkelig lekre ut? Disse bruker å forsvinne like fort som dugg for solen.
Foto: Fru Timian
Nr 5.
Er ikke dette en fantastisk flott dessert å se på? Og så smaker den akkurat like fortreffelig som den ser ut! Den hjemmelagde jordbærgeleen gir en friskhet i smaken som du aldri får i en ferdigkjøpt gele. Og jordbærsmaken står helt perfekt til panna cottaen som jeg både bruker fløte og yoghurt i.
Foto: Fru Timian
Nr 6.
God, gammeldags karamellpudding går virkelig aldri av moten og den kler enhver anledning akkurat like godt!
Foto: Fru Timian
God feiring!
Et samarbeid med Fru Timian