Dette er første gang en oppskrift med blomkål får meg til å føle glede. Og tro meg: Jeg spiser sjelden blomkål!
Foto: YouTube
Helt siden jeg så denne for første gang har jeg lovet meg selv å lage den. Har jeg gjort det? Nei, men har jeg tenkt intenst på det? Å, ja!
Det er jo innimellom slik at man kan glede seg så mye til noe at man utsetter det så lenge som mulig, bare for å ha noe å se frem til. Egentlig liker jeg ikke blomkål spesielt godt, men jeg tror dette skal få meg over på andre tanker. Ble du litt fristet til å lage blomkål-snacks, du og?
(“Sriracha-saus?” tenker du kanskje. Du har sett den i butikken: Rød chilisaus med en sånn tut som er på klemmesyltetøyflaskene!)
Du trenger:
2,35 dl hvetemel
Ca. 5 dl pankopanering / evt. griljermel
3 egg
En blomkål i passe store biter
0,8 dl honning
0,8 dl soyasaus
1 spiseskje sriracha-saus
2 hvitløkfedd
Saften av en lime
0,6 dl vann
2 spiseskjeer maisstivelse
0,6 dl hakket vårløk
Fremgangsmåten er best forklart i videosnutten under!
Nam!