Berlinerboller uten fritering
Liker du best syltetøy eller sviskefyll i berlinerbollen?
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Den ultimate berlinerbollen vil for meg bestandig være den med sviskefyll. Jeg tror aldri jeg har sett det hos en baker her på Østlandet, men det var det eneste som gjaldt på det glade 70- og 80-tallet i Trøndelag. For hyllene hos Baker Nervik pleide å være fylt opp av disse sukkerdekte, friterte godsakene. Herlighet, som vi klinte og koste oss!
Friteringen er nok det som gjør at veldig mange tenker seg om både to og tre ganger før de setter i gang og baker berlinerboller, så her kommer det en oppskrift hvor du slipper hele oljekokingen.
Disse steker jeg i vanlig stekeovn, så pensler jeg dem kjapt med smeltet smør før jeg ruller dem i sukker og fyller med svisker, syltetøy, sjokoladepålegg eller vaniljekrem. De blir supergode!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her.
Populære emner: DIY-mat Fru Timian BakeKaker