Baketips: Kanelsnurrer i langpanne
«Mamma, dette er bare DE ALLER BESTE!»
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Ja da! Vi elsker kanelsnurrer! Og vi er fullstendig på knærne etter disse kanelsnurrene i langpanne! «Mamma, dette er bare DE ALLER BESTE!» var beskjeden jeg fikk da jeg serverte disse på søndag! Det tar jeg som et godt tegn på at de ble godkjent ?
Oppskriften er den samme gamle gode som jeg bruker til søt gjærdeig. Den funker akkurat like godt hver eneste gang, og jeg bare elsker den deigen! Vær oppmerksom på at du noen gangen må justere melkemengden i deigen bitte litt. Fuktigheten på melet og, ikke minst, luftfuktigheten der du baker vil variere, og da må du også justere deigen litt underveis.
Tilsett nesten all væsken med en gang. Så kan du tilsette den siste ½ dl når du har sett hvordan deigen fungerer. Deigen vil dessuten trekke seg sammen og bli fastere når den eltes så lenge som denne deigen eltes.
God bakst, folkens og kos deg med herlig, søt gjærbakst!
Jeg bruker å la dem avkjøles ganske mye i langpannen før jeg legger dem over på en bakerist. Kos deg!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften her!
Populære emner: DIY-mat Fru Timian Bake Kaker