Det beste hjemmelagde eplesyltetøy
Foto: Fru Timian
Det er ikke vanskelig å lage godt eplesyltetøy selv. Se Fru Timian sin oppskrift her.
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Har du fremdeles epler hengende i hagen? Eller har du et lager liggende inne og er litt usikker på om du rekker å spise dem opp før de blir dårlige? Da kan du jo for eksempel koke deilig syltetøy av dem.
Bare så det er sagt, så kan du selvfølgelig gå i butikken og kjøpe deg epler og koke syltetøy av dem også. Det gjør jeg. Epletreet vårt er ikke større enn at vi fint spise opp alle eplene rett fra treet.
Se også: Perfekt sensommerkake: Nektarinkake opp-ned!
Har du kjeller eller et annet kaldt rom der du bor, kan du gjerne oppbevare det kokte syltetøyet i steriliserte glass. Steriliserte glass får du på følgende måte: Ha syltetøyglass med tilhørende lokk og syltestrikk i en kasserolle med kokende vann og la det koke i noen minutter. Legg dem så inn i stekeovnen, på 100 grader, og la dem ligge der til du skal bruke dem. Det er viktig å ikke borti strikkene og toppene av glassene med fingrene slik at det kommer bakterier på dem.
Foto: Fru Timian
Jeg har ikke noen kald kjeller å putte kokt syltetøy i, så jeg bruker å fryse ned kokt syltetøy også. Da bare har jeg det i plastbeger så snart det er kokt.
Nå bugner det av epler både rundt i hagene og i butikkene! Har du ikke eget epletre, kan du jo gå på slang hos naboen. Så kan du lage denne kjempegode eplesyltetøyet!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!
POPULÆRE EMNER