Slik lager du pizza med mozzarella og brennesle
Foto: Fru Timian
Plukk brennesle med plasthansker, så brenner du deg ikke!
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Fortviler du over brennesle som vokser rundt huset? Nå kan du bruke den til noe fornuftig! Skikkelig godt er det også. Brennesle er nemlig utrolig godt som topping på tynne italienske pizzaer!
De av dere som følger meg på Snapchat kunne tidligere i denne uken se at jeg lagde pizza med brennesle, og at jeg tok masse snapp-bilder av den og la ut. Den ble nemlig akkurat så god som jeg ønsket at den skulle bli.
Foto: Fru Timian
I fjor høst var vi i Los Angeles og da spiste vi nemlig pizza med nesle og mozzarella, så den har vært i bakhodet mitt helt siden da. Nå er brenneslesesongen i full gang, så da er det bare å plukke i vei. Jeg fant ikke nok brennesle på vår tomt, men massevis av fin nesle ved komposthaugen til naboen.
Et klassisk bra eksempel på to fluer i ett smekk der med andre ord. Jeg fikk den brenneslen jeg ønsket, og naboen ble kvitt tilsvarende mengde.
Foto: Fru Timian
Har du mye brennesle, kan du også lage kjempegod brenneslesuppe. Det kan du finne oppskrift på her.
Når du lager sånn type pizza, som jeg gjør her, er det veldig bra å ha en skikkelig varm stekeovn, så har du en bakesten eller pizzasten, så legg det inn i stekeovnen og sett den på maks varme. Jeg har kjøpt meg en italiensk bakeovn, som jeg fremdeles er i opplæringsfasen på å buke, men jeg merker at jeg nå begynner å få kontroll på varmen og hvordan ovnen virker.
Disse pizzaene ble stekt på 400 grader, og da tar det i underkant av 2 minutter å steke dem. En helt fantastisk følelse! Det er så moro!
Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian
Men altså, du trenger ikke en sånn pizzaovn for å lage en knallgod pizza med brennsle. Bare så det er sagt!
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!
POPULÆRE EMNER