Sommermat fra barndommen: Sprøstekt sild med potetstappe og revet gulrot
Foto: Fru Timian
Det er skikkelig barndomsminner som kommer når det settes sprøstekt sild på bordet!
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Dette er skikkelig nostalgisk middag! Jeg vokste opp med at vi spiste massevis av sprøstekt sild hver eneste sensommer. Da tok vi nemlig med oss fiskeutstyret og kjørte ut på fjorden hvor vi heklet sild.
Noen ganger fikk vi kanskje ikke en eneste en, mens vi andre kvelder nesten ikke greide å få fiskesnøret ned i sjøen før det hang 6-7 sild på heklet.
Ikke gå glipp av denne: Sommerens saftigste banankake med kremostglasur
Foto: Fru Timian
Og jeg elsket å spise sprøstekt sild med potetstappe og revne gulrøtter til middag. Så har det ikke blitt mye sildspising på meg etter at jeg flyttet hjemmefra. Det flommer jo ikke akkurat over av sild i fiskediskene i de vanlige dagligvarebutikkene.
Men så lå de der og skinte mot meg i fiskedisken og da måtte jeg bare ta med en anseelig mengde hjem.
Jeg var egentlig litt spent på om ungene skulle like det, og det gjorde de. De mente det smakte nesten som stekt makrell, så da var det greit!
Har du også lyst på et herlig sildemåltid nå?
Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!
POPULÆRE EMNER