Oppskrift: Hjemmelagde sirupssnipper
Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
Fulle av smør og sirup, nellik, ingefær og stjerneanis som de er, dufter det virkelig helt fantastisk når de stekes. Og så smaker de enda bedre.
Her i huset kaller vi også sirupssnippene for sirupssnupper, for det var det husets lille snuppe kalte dem da hun var lita.
Denne oppskriften har jeg fra min svigerinne, som har tatt med seg oppskriften fra Bergen. Nå vet ikke jeg om sirupssnippene egentlig stammer fra Bergen. Det er i grunn veldig vanskelig å finne opprinnelseshistorien for mange av de tradisjonelle julekakene som vi lager av den enkle grunn at de har blitt lagd i så uendelig mange år.
Sirupssnippene ligger høyt oppe på favorittlista mi, og jeg hvert år min ære i å kjevle ut tynne leiver som jeg risser opp med en baketrinse, topper med skåldede mandler og steker knasende sprø.
Du vet at det snart er jul når det lukter nystekte sirupssnipper i hele huset.
Besøk Fru Timian for å se hele oppskriften.
Populære emner: DIY-mat Fru Timian Bake Kaker