Slik lager du risensgrynslapper med kokos og safran. Perfekt start på julen!
Drømmer du om å hive deg over årets julemat? Da kan du starte med nå lettere først.
Snart er det tid for store tunge julemåltider. Er du ikke helt klar for å hive innpå den fete maten enda? Da kan du få en smak av julen med denne lette varianten.
Lapper er godt i seg selv, men disse er helt spesielle. Disse har en herlig smak av jul med safran og risengryn!
Slik gjør du:
Dette tar ca 20 minutter og gir ca 16 lapper.
4 dl kokt risgrynsgrøt, ca 500 g. Ikke lag risengrynene være for løs i konsistensen.
1 pkt saffran, 0,5 g
1 tsk bakepulver
½ dl maisstivelse
1 dl kokos
2 egg
smør eller olje til stekning
Tillbehør:
Vispet krem
Rørte bær
1. Legg alt i en bolle og bland godt.
2. Stek til gylden brune i middels varme i smør eller olje.
3. Server med en gang
Tips! Disse er perfekt som niste på skituren.
Tips 2! Du kan droppe safranen. Du kan prøve med vaniljesukker eller finhakket sjokolade. Kokosen kan du også bytte ut med eks. mandler, hasselnøtter eller sløyfes helt.