Oppskriften på verdens beste kanelboller
Hva tror du? Kan dette være verdens beste kanelboller?
Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.
4. oktober feirer Sverige kanelbollens dag, og jeg vil også være med på feiringen! Kanelboller er og blir en av mine store gjærbakstfavoritter! Når det er sagt må det samtidig sies at jeg elsker jo stort sett det meste når det kommer til duftende bakst!
Jeg er ikke mye av en gambler, men er villig til å satse en betydelig mengde kronasje på at disse kanelsnurrene fyker rett opp på topp 3 lista di over søt gjærbakst! De er lette som de hviteste godværsskyene midt på sommeren, de har en nydelig smørsmak og under bollene dannes den beste av de beste karameller som bare venter på å bli spist av deg!
Tre ting må sies om deigen før du setter i gang.
1. Du må bruke ekte smør for å få den beste smaken.
2. Deigen føles og ser ganske løs ut når den er ferdig eltet.
3. Deigen er veldig god å jobbe med uten at du trenger å tilsette mer mel under utkjevlingen.
Dette er en stor oppskrift slik at du får 40 kanelsnurrer. De tåler godt å bli fryst. La dem tine på halvveis på kjøkkenbenken før du varmer dem opp på 170 grader i ca. 10 minutter. Velger du å halvere oppskriften, halverer du gjærmengden også.
Klikk deg inn i på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!
Populære emner: DIY-mat Fru Timian Bake Kaker Høst