Hvordan lage blomkålsuppe med bacon og purre
En enkel, næringsrik og deilig middagsrett som serveres med godt brød til.
Dette trenger du:
- Hønsebuljong (8 dl)
- Helmelk (2 dl)
- Blomkål (1 stykk)
- Finhakket løk (1/2 stykk)
- Sprøstekt bacon i biter (6 skiver)
- Purre (2 ss finhakket)
- Frisk kruspersille (2 ss finhakket)
- Salt og pepper
Trinn 1: Kok opp suppen
Vask og rens blomkålen og del i små buketter. Ta med stilk og pene blader. Kok opp buljong og melk i en kjele. Ha i det meste av blomkål og all løken. Hold igjen noen blomkålbuketter.
Kok opp og la suppen trekke ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
Mos suppen med en stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2: Ha i resten av ingrediensene
Til slutt tilsettes resten av blomkålen, hakket purre og kruspersille og sprøstekt baconbiter.
Server umiddelbart – gjerne med godt brød til.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!