Hvordan lage blomkålsuppe med bacon og purre

En enkel, næringsrik og deilig middagsrett som serveres med godt brød til.

Dette trenger du:

  • Hønsebuljong (8 dl)
  • Helmelk (2 dl)
  • Blomkål (1 stykk)
  • Finhakket løk (1/2 stykk)
  • Sprøstekt bacon i biter (6 skiver)
  • Purre (2 ss finhakket)
  • Frisk kruspersille (2 ss finhakket)
  • Salt og pepper

Trinn 1: Kok opp suppen
Vask og rens blomkålen og del i små buketter. Ta med stilk og pene blader. Kok opp buljong og melk i en kjele. Ha i det meste av blomkål og all løken. Hold igjen noen blomkålbuketter.

Kok opp og la suppen trekke ca. 10 minutter til blomkålen er mør.

Mos suppen med en stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2: Ha i resten av ingrediensene
Til slutt tilsettes resten av blomkålen, hakket purre og kruspersille og sprøstekt baconbiter.

Server umiddelbart – gjerne med godt brød til.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!