Hvordan lage dynegrøt
Et enkelt alternativ til den tradisjonelle måten å lage risgrøt på! Her viser vi deg hvordan du lager såkalt dynegrøt.
Dette trenger du:
- 4 dl vann
- 2 dl grøtris
- 1/2 ts salt
- 1 l melk
- Avispapir, pledd eller dyne
Trinn 1: Vann og riskorn
Vann, riskorn og salt blandes i en kjele og kokes opp. Småkokes i noen minutter.
Trinn 2: Melk
Hell på melk. La dette få et oppkok.
Trinn 3: Metode 1 – aviser
Trekk gryten til side, og sett på et lokk. Legg noen aviser i ovnen og la grøten godgjøre seg i ovnen i 2-3 timer på ca 30°C.
Trinn 4: Metode 2 – ullpledd
"Pakk" gryten inn i et ullpledd. Sett dette inn i kald stekovn i 2-3 timer.
Trinn 5: Metode 3 – dyne
"Pakk" gryten inn i en dyne og la den stå på et lunt sted i ca 4 timer.
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!