Hvordan tilberede fjellørret
I denne videoen viser vi deg hvordan du kan tilberede fjellørret med baconvinagrette opg rørosrømme.
Dette trenger du:
- 600 g fjellørret
- 1 dl rapsolje
- Frisk timian
- 1/2 sjalottløk
- Salt og pepper
- 1 dl rømme (røros)
- 1 ss revet pepperrot
- 2 ss sitronsaft
- 20 g smør
- 50 g bacon
- 1 ss eplecidereddik
- 1 ts sukker
- Salat
Trinn 1: Vinagrette
Kjør rapsolje, timian og sjalottløk i en hurtigmikser, og hell blandingen over i en skål. Pensle ørretskivene med vinagretten, ha på litt salt og pepper, og sett dem i ovnen.
Trinn 2: Rømmetopping
Stivpisk rømme. Bland i pepperrot, sitronsaft og tilsett litt salt og pepper. Rør godt sammen.
Trinn 3: Salat med baconvinagrette
Stek bacon i smør, og sil av fettet. Ha baconet tilbake i pannen og stek til det blir sprøtt. Tilsett eplecidereddik og sukker for å glasere baconet. Stekefettet brukes over salaten sammen med baconet.
Trinn 4: Servér
Dandér fjellørreten, salaten og rømmetoppingen på en tallerken. Pynt med litt timian. Velbekomme!
Lik oss på Facebook for de beste tipsene!